Kadar pustimo stvarem, da gredo svojo pot, je velika verjetnost, da bodo šle v smer, ki nam prej ali slej ne bo všeč.

V zakonski skupini se skupaj trudimo in iščemo načine, kako bi bila najina zaobljuba res večna, kako bi bilo naše družinsko življenje boljše in kako ostati povezani z Bogom, njegovo ljubeznijo, ki je vir vseh ljubezni.

Verjameva, da nam je to doslej uspevalo. Na malo samosvoj način se družimo že dlje kot je na svetu najina najstarejša in vedno se znova veseliva srečanj, vseh druženj in vsega, kar počnemo skupaj.
Hvaležna sva za prijateljstva, za skupnost, za neštete vzpodbude in ideje, za zaupanje, naklonjenost, pomoč… Misliva, da smo drug drugemu postali sopotniki, kakršnih si v današnjem svetu vsi želimo.
Alenka in Peter


Veliko imamo skupaj prehojenih poti in lahko rečeva, da smo na njih ponosni, spomini na njih pa so prijetni. V našem skupnem albumu je veliko slik in občutij , ki lahko povedo, da smo drug drugemu razlog za prijetno druženje in prijateljevanje , razlog za rast vere v naših srcih, razlog za preskakovanje ovir na naših vsakdanjih poteh. Drug drugemu smo razlog za nove vzpone, strela, ki razbije oblake , izzivi za nove načrte in vremenska napoved, ki vedno napoveduje sonce.

V druženjih smo drug drugemu podarili izkustvo velike družine in prijetno domače ognjišče, kjer se naši otroci učijo bivanja v skupnosti in s tem potrpežljivosti, odgovornosti in hvaležnosti za to, da nam je lepo , ko smo skupaj.

Veliko načrtov še imamo ...
Veliko poti je še neodkritih, mi pa si imamo še veliko povedati ...
Mojca in Miloš

         
Rada se udeležujem srečanj zakonske skupine. Na sproščenih debatah o problemih z vzgojo otrok, konfliktih med partnerjema ter o verskih vprašanjih, si lahko odgovorim na veliko vprašanj. Prisotnost v naši skupini mi velikokrat pomaga, da vztrajam v svoji veri in na začrtani zakonski in materinski poti. Posebno pomembno se mi zdi, da lahko v skupini vsakdo odkrito izraža svoje mnenje in da imajo njeni člani posluh za sprejemanje drugačnosti vsakega para ali posameznika.

Stil »življenja v skupnosti« prenašamo v poletnem tednu skupnega družinskega bivanja, na raznih praznovanjih in drugih dogodkih na svoje otroke, ki takšno obliko druženja sprejemajo z veseljem.
Naša skupina ima veliko spominov, ki so se zrisali v preteklih 12 letih, a še bolj pomembno je, da ima načrte. In teh je veliko ...
Manja


Bog je rekel: Kjer so dva ali trije zbrani v mojem imenu, sem tudi jaz sredi med njimi.

Sodelovanje in druženje v zakonski skupini nama veliko pomeni. Tako za najino osebno rast, utrjevanje v veri, kakor tudi za druženje in preživljanje prijetnih uric med prijatelji. Med seboj si znamo prisluhniti, si svetovati in si predvsem pomagati. Skupaj preživljamo počitnice z otroki, se srečujemo ob različnih praznovanjih, kolesarimo, gremo na izlete. Večkrat povabimo k sodelovanju tudi ostale družine, da se nam pridružijo pri različnih aktivnostih.

Vesela sva, da sva lahko člana zakonske skupine, saj nama to veliko pomeni.
Brigita in Dušan

         
Vedno znova se veseliva prijetnega druženja ob pogovorih o rečeh, ki naju težijo ali razveseljujejo.
Naučili smo si prisluhniti, odkrito povedati svoje mnenje, si zaupati. Drug drugemu smo zrcalo, v katerem prepoznavamo različne odseve lastnih podob. Delimo si občutja. Skupaj rastemo kot starši, zakonci, prijatelji, kot ljudje. To je naše veliko bogastvo.
Darja in Aljoša

 

 

KONTAKT

Župnija Videm-Krško

Savska pot 1, 8270 Krško

 

T: 07 490 14 00

    031 552 191

 

E-pošta:

zupnija.videm-krsko@rkc.si ali

zupnija@videmcan.si

URADNE URE

ponedeljek:

od 8. do 10. ure in

od 18. do 19. ure

v zimskem času od 17. do 18. ure

 

torek, četrtek in petek:

od 8. do 10. ure

 

nedelja:

po 10. maši

 

sreda, sobota in prazniki:

ni uradnih ur

© 2023 Fotografije in drugi elementi spletne strani so avtorska dela.