S Tabo, dragi poslušalec, želimo razmišljati o našem pevskem sestavu, ki deluje že od leta 1983. Morda nas poznaš, morda ne, morda nas spremljaš na naši poti in nas vzpodbujaš, morda si se odločil, da se boš postavil v vrsto kritikov. Sprejemamo tvoje mišljenje, vzpodbudo, sprejemamo grajo, morda celo brezbrižnost, ker vemo, da lahko le s Tvojim odzivom delujemo boljše.

 

Takšni smo: najbolj prodorni, trije tenorji. Nosilci sozvočja. Najbolj iskane, sopranistke. Nikoli jih ni dovolj. Najbolj zanesljive. Altistke. Najbolj pomembni, basi. Temelji.
Še nekaj je - čutenje. Ko smo z zapetim zadovoljni, čutimo, da si tudi Ti.

 

Zakaj in namesto koga smo? Kakšen je naš namen, cilj? Zakaj cerkveno petje, zakaj petje na poročnih mašah in krstih, katerih doživetja še dolgo nosimo v svojih srcih?

 

Naš odgovor je jasen: za Božjo čast, za slavo, za odmev v večnost.
Manja Molan


SESTAVA PEVSKEGA ZBORA:
Fani Bogolin, Marjan Bogolin, Matej Brili, Anamarija Capl, Sara Capl, Lidija Cvelbar, Peter Gorjan ,Slavica Jarkovič, Miloš Kukovičič ,Marjeta Osetič, Tanja Ovsenik, Andreja Pavkovič, Janko Petan, Tomaž Petan, Brigita Resnik, Dušan Resnik, Nataša Škrabar, Renata Učanjšek, Stanka Zajc.


Župnijski mešani pevski zbor je v božičnem času dodal imeniten prispevek
k praznovanju župnijskega jubileja z izdajo svoje prve zgoščenke z naslovom
"Božične pesmi"

 

   

 

Ponosni smo na svoje korenine. Veseli oznanjamo, da kristjani tod živimo, iščemo, ustvarjamo in molimo že 850 let. Hvaležni smo, da živimo na kraju, ki ga skoraj tisočletje posvečuje posebna Božja prisotnost in blagoslov.
Pogled v preteklost pa želimo spreminjati v ustvarjalen korak v prihodnost. Kajti odgovarjati želimo na potrebe sodobnosti in biti sol in luč današnjemu svetu.

 

Vsi različni – vsi Cerkev. Ko se med nami prebuja zavest soodgovornosti, ki jo je nakazal zadnji koncil v samoopisu Cerkve kot občestva, kot Božjega ljudstva na poti, se vedno bolj zavedamo, da mora vsak član župnije – te majhne Cerkve – dodati svoj prispevek, ki je pomemben in nenadomestljiv v sliki celotne Cerkve. Pa ne le zato, da bi se v njej dobro počutili in jo doživljali kot svojo. Ampak predvsem zato, ker nas je v to poslanstvo poklical naš Gospod Jezus. Ker na nas računa in ker nas za to poslanstvo tudi obdarja s potrebnimi talenti in milostmi.
Hvaležen sem našemu župnijskemu pevskemu zboru, ki se tega zaveda in s svojo izbrano pesmijo plemeniti bogoslužje, ob našem župnijskem jubileju pa nam je poklonil še to lepo darilo.

 

Da, darilo. Prav to želim. Da bi v tej zgoščenki videli njihovo darilo naši župniji. Saj verjamem, da »to niso le besede in zvoki in to niso samo melodije … v tej pesmi, v tej skromni pesmi je skrito srce«.
Mitja Markovič, župnik


VSEBINA ZGOŠČENKE

BOŽIČNE PESMI:
1. Glorija (3:38)
2. Pridite molit Jezusa (2:15)
3. Hej, pastirci (1:35)
4. Angeli na naših poljih (2:46)
5. Mir in radost (1:43)
6. Prebivaš na zvezdah (2:38)
7. Prišel z nebes je (1:19)
8. Božična uspavanka (1:29)
9. Trenutek večnosti (2:56)
10. Moj duh naj bo tvoj (2:49)


DODATEK:

11. Sveti Rupert (3:37)
12. Gledam jo (4:25)
13. Ti, domača hiša (4:26)


* Za poslušanje predstavitvenih posnetkov
uporabite RealPlayer, ki si ga lahko po potrebi
brezplačno namestite.

 

 

KONTAKT

Župnija Videm-Krško

Savska pot 1, 8270 Krško

 

T: 07 490 14 00

    031 552 191

 

E-pošta:

zupnija.videm-krsko@rkc.si ali

zupnija@videmcan.si

URADNE URE

ponedeljek:

od 8. do 10. ure in

od 18. do 19. ure

v zimskem času od 17. do 18. ure

 

torek, četrtek in petek:

od 8. do 10. ure

 

nedelja:

po 10. maši

 

sreda, sobota in prazniki:

ni uradnih ur

© 2023 Fotografije in drugi elementi spletne strani so avtorska dela.