BOŽJA BESEDA

Ne imenujem vas več služabnike,
ker služabnik ne ve,
kaj dela njegov gospodar;
vas sem imenoval prijatelje,
ker sem vam razodel vse,
kar sem slišal od svojega Očeta.

MISEL DNEVA

Bog bo prišel nasproti tistim,
ki živijo v sedanjosti in v miru
in potrpežljivo opravljajo delo
ter si pri tem ne belijo glave
zaradi stvari,
ki pridejo na vrsto šele jutri.

(papež Janez XXIII.)

Uradna stran rimskokatoliške župnije Videm ob Savi v Krškem
Uredniški odbor: Mojca Kukovičič, Alenka Gorjan, Tomaž Petan, Mitja Markovič, Špela Černič in Sara Capel
Odgovarja: Mitja Markovič, župnik

Smo skupina ministrantov iz župnije Sv. Ruperta Videm ob Savi – Krško. Naša skupina šteje od 9 do 15 nadobudnih mladih fantov.

Radi se dobivamo na ministrantskih vajah, ker igramo nogomet. Na srečanjih pa se tudi kaj novega naučimo in se imamo preprosto super.

Po podatkih mednarodne ministrantske organizacije :-) (MMO) smo ena najboljših ministrantskih skupin. Redno se namreč udeležujemo dekanijskih in škofijskih srečanj ministrantov in po pravilu zasedamo visoka mesta.

Med mašo poskrbimo, da ima duhovnik vse pri roki in, da pridiga ne traja več kot 13 min. :-) za kar so nam ljudje pri maši zelo hvaležni. Vsakega dela se lotimo zelo resno in z veliko navdušenja. V naši zakristiji se najde še kakšna ministrantska obleka, ki nima lastnika. Lahko postane tudi tvoja. Pridruži se nam. Ne bo ti žal! 

Sem Jerry kličejo me tudi Jerč za dobre prijatelje pa sem Đerič. Vi me lahko kličete kakor želite. :-) Pri ministrantih sem že 4 leta. Najraje imam vrčke in da na koncu pospravim še vino ki ostane. ;-)

 

Jurij: Ministriram že leto in pol in imam namen ministrirati do 2 letnika srednje šole. Najraje jem krompirjeve svalke.

 

Sem Vid iz krškega obiskujem šesti razred OŠ Jurija Dalmatina Krško. Za ministriranje sem se odločil ker ministrirajo tudi moji prijatelji. V prostem času se najraje družim s prijatelji in lenarim ;-)

Sem Timotej Mavrek Ministriram že 2 leti in sem najmlajši ministrant. Pri maši najraje uporabljam zvončke in vino ter vodo.

 

 

Sem Blaž star sem tak, da sem še ker mlad. Za ministriranje sem se odločil, ker mi je všeč ko se na ministrantih veliko družimo.

Gaši: Moja naloga pri ministrantih je da pomagam voditelju Urbanu pri pripravi srečanj. Pri maši imam najraje kadilnico. Ministriram že 8 let. 

 

 

Sva brata Zakšek
in izstopava po tem da sva ena redkih dvojajčnih dvojčkov med ministranti in kadar si oblečeva isto obleko sva si čisto podobna. Pri ministriranju najraje postreževa duhovniku z vinom in vodo.

(C) Fotografije in drugi elementi spletne strani so avtorska dela. Izdelava spletne strani