BOŽJA BESEDA

Ne sramujem se
evangelija,
saj je vendar Božja moč
v rešitev vsakomur,
ki veruje.

MISEL DNEVA

V puščavi obstaja zločin
ki je težji od umora
in nizkotnejši od kraje:
da nekdo ve, kje je voda,
in drugemu svoje skrivnosti
noče zaupati.

(Francois G. de Levis)

Uradna stran rimskokatoliške župnije Videm ob Savi v Krškem
Uredniški odbor: Mojca Kukovičič, Alenka Gorjan, Tomaž Petan, Mitja Markovič, Špela Černič in Sara Capel
Odgovarja: Mitja Markovič, župnik

Jambor v prezbiteriju naše cerkvi, slovesni dvig zastav in himne, ki se razlegajo na začetku svete maše ... Tudi, če bi prve klopi ne bile zapolnjene z »oranžnosrajčniki«, bi vedeli, da je nekaj posebnega ... Pričenja se novo skavtsko leto ... In ker ga ne želimo preživeti sami, brez Njega ... smo ga tudi tokrat pričeli ob oltarju.

Najprej z navdihujočim pozdravom in povabilom naše stegovodkinje Tjaše, ki je spregovorila o ključavnici našega srca in ključu, ki ga je treba uporabiti, da jo odklenemo, Urban je v pridigi razložil vsebino imena našega stega »KK1U238«, v mašno daritev pa so se vključili tudi vsi ostali skavti:  s preprosto pesmijo ob spremljavi kitare, volčiči s prisrčnimi zahvalami, voditelji in popotniki z uvodi, izvidniki pa s simboličnimi darovi, s katerimi so povezali tudi naše iskrene prošnje.

K oltarju so tako prinesli skrinjo z orodjem (in prošnjo za blagoslov vsakega našega dela), kanister z vodo (in prošnjo, da bi bili odgovorni skrbniki stvarstva), križ (in porošnjo, da bi bili dejavni pričevalci naše vere), tablo (in prošnjo za vzgojitelje, učitelje in profesorje), računalnik (in prošnjo, da bi izbirali dobre informacije in delili vzpodbudne novice) ... Naposled so prinesli še kamp mizico kot simbol družinskih počitnic in ob tem prosili za vse naše družine.

Po sveti maši smo si najprej ogledali zanimivo igro o tem »Kako je Fredi postal skavt« in nadaljevali s prvimi letošnjimi srečanji po starostnih vejah. Najstarejši v posameznih starostnih vejah so napredovali v nove veje. Srečali so se tudi naši starši in se pogovorili o pomembnih mejnikih letošnjega skavtskega leta. Druženje smo končali v cerkvi, kjer smo si ogledali uprizoritve vseh treh svetniških zavetnikov skavtov ter si za konec privoščili še preprosto skavtsko malico.

(C) Fotografije in drugi elementi spletne strani so avtorska dela. Izdelava spletne strani