BOŽJA BESEDA

Jaz sem kruh življenja.
Kdor pride k meni,
gotovo ne bo lačen,
in kdor veruje vame,
ne bo nikoli žejen.«

MISEL DNEVA

Velika milost je dobro začeti;
še večja milost je
vztrajati na dobri poti;
največja milost pa je,
da takrat, ko si zlomljen in izčrpan,
hodiš naprej do cilja.

(Helder Camara) 

Uradna stran rimskokatoliške župnije Videm ob Savi v Krškem
Uredniški odbor: Mojca Kukovičič, Alenka Gorjan, Tomaž Petan, Mitja Markovič, Špela Černič in Sara Capel
Odgovarja: Mitja Markovič, župnik

Volčiči in volkuljice smo se letos na svoj tradicionalni zimski izhod odpravili na Sladko goro, kjer smo preživeli čudovit počitniški konec tedna. Seveda smo si že ob odhodu na zimovanje vsi zelo želeli, da bi nam bila zima naklonjena in bi lahko kakšno popoldne preživeli tudi na zasneženih strminah okoliških gričev, a nam je naš Stvarnik tokrat postregel z drugimi in drugačnimi darovi svoje narave. Sonce je namreč vztrajno manjšalo in tanjšalo zaloge snega, a nam zato omogočilo, da smo lahko dobro spoznali okolico našega domovanja, preizkusili igrišča in raziskali bližnje gozdove ter travnike.

Naše dejavnosti je tokrat v svoj pravljični svet ovila zgodbica o Zvezdici Zaspanki, ki nam je pomagala spoznati kako pomembno je dobro, oziroma kar najbolje, opraviti tudi najbolj preproste in drobne naloge, ki so nam v življenju zaupane, kako lahko prevelika želja po »imeti« v nas rodi pohlep in sovraštvo, ter kako pomembno je poznati in uresničevati besedo LJUBEZEN. V to globoko vsebino smo vstopali s pomočjo izdelovanja izdelkov, skupnih iger, petja, lova in še česa. Seveda pa nismo pozabili obiskati Skalo posveta, kjer smo v naše krdelo sprejeli dva nova volčiča mladiča. Veselo novico smo, kot se spodobi, proslavili s skupnim zabavnim večerom.

Najlepše stvari, dogodke in osebe človek navadno zaklene v svoje srce za vse življenje. Verjamemo, da so tudi naša srca s tem zimovanjem postala bogatejša za izkušnjo ljubeče in varne skupnosti, za lepe spomine in nauke, ki nas bodo spremljali skozi življenje in nam pomagali vztrajati v dobrem.

 

 

(C) Fotografije in drugi elementi spletne strani so avtorska dela. Izdelava spletne strani