BOŽJA BESEDA

Modrost pa, ki je od zgoraj,
je najprej čista,
nato miroljubna,
prizanesljiva, dovzetna,
polna usmiljenja
in dobrih sadov.

MISEL DNEVA

Ljubezen do bližnjega
je več kot usmiljenje.To je sposobnost,
da smo do drugega naklonjeni
in ga vzljubimo.

(Rabindranath Tagore)

Uradna stran rimskokatoliške župnije Videm ob Savi v Krškem
Uredniški odbor: Mojca Kukovičič, Alenka Gorjan, Tomaž Petan, Mitja Markovič, Špela Černič in Sara Capel
Odgovarja: Mitja Markovič, župnik

Naša četa se je minuli vikend preselila v vojašnico Cerklje in se aktivirala znotraj »Agencije SEDD«, pred katero se je nenadoma znašla vrsta izzivov, s katerimi smo se skupaj spoprijemali. Celotna zgodba zimovanja se je ovijala okrog tretjega skavtskega zakona – od tam tudi ime agencije: »(S)skavt naredi vsak dan vsaj (E)no (D)obro (D)elo.«

Že prvi večer smo sredi zabavnega večera dobili nujno obvestilo o ugrabitvi dr. Lewingtona in njegove asistentke dr. Sanches Finkove. Zabavnega večera je bilo konec, mi pa smo se odpravili v noč locirat mesto ugrabitve. Znanstvenikov sicer ni bilo več v starem vojaškem bunkerju, je pa profesor pustil šifrirano sporočilo, ki so ga najboljši vodi razbrali naslednjega dne pozno ponoči, potem ko so obiskali vse točke orientacije.

Še pred tem smo se spoprijeli s prvim skavtskim »EscapeTrainingom«. Razdeljeni v tri ekipe smo se znašli za zaklenjenimi vrati, v sobi nas je čakal (zaklenjen) računalnik in (zaklenjena) skrinja. Zunaj in znotraj obeh pa vrsta izzivov, ugank, nalog ... Poltretjo uro je trajalo, da so vse tri ekipe »ubežale« iz zaklenjene sobe. Navdušenje je bilo veliko. Primerno vloženemu trudu.

Veliko časa smo posvetili tudi razmisleku in katehezam o vsebini tretjega skavtskega zakona, v katerem smo se urili ves vikend. Med sveto mašo smo imeli obred pepeljenja, hkrati pa smo nazorno opazili, kako včasih ob potrebi po nujnem dobrem delu ostanemo ohromljeni.

V nedeljo smo se osebno srečali z ugrabljenima in osvobojenima znanstvenikoma, zahvalila sta se nam za trud, a našega dela še ni bilo konec. Ugrabitelji očitno za tarčo sploh niso imeli njiju, ampak izsledke njune raziskave o uporabi jedrske energije. Dež ni bil ovira, odpravili smo se na teren odkrivat dele raziskave. Težav še ni bilo konec, saj se je bilo treba izogniti še vohunskemu vozilu ... Skratka nove in nove ovire, novi in novi izzivi ...

Tako kot v vsakdanjem življenju, v katerega smo se vrnili v nedeljo pozno popoldne. Morda za spoznanje bolje »oboroženi« s pripravljenostjo na dobra dela.

 

 

(C) Fotografije in drugi elementi spletne strani so avtorska dela. Izdelava spletne strani