BOŽJA BESEDA

Glej,
stojim pred vrati in trkam.
Če kdo sliši moj glas
in odpre vrata,
bom stopil k njemu
in večerjal z njim.

MISEL DNEVA

Lotevati se neke stvari
na vedno enak način
in obenem pričakovati
vsakič drugačne rezultate
je najzanesljivejši
znak norosti.

(Albert Einstein)

Uradna stran rimskokatoliške župnije Videm ob Savi v Krškem
Uredniški odbor: Mojca Kukovičič, Alenka Gorjan, Tomaž Petan, Mitja Markovič, Špela Černič in Sara Capel
Odgovarja: Mitja Markovič, župnik

Letošnje miklavževanje se je pričelo nekoliko nenavadno, saj smo prav ob uri, ko naj bi nas obiskala nebeška delagacija, dobili nujno prometno obvestilo o tem, da je promet na nebeški avtocesti zaradi dolgega konvoja angelčkov, ki vozijo Miklavževa darila, skorajda zastal. Dobra novica o tem je bila, da je Miklavž že zelo blizu in da se zelo veseli srečanja z nami.

Tako pa nam je v cerkvi ostalo ravno dovolj časa, da smo si ogledali zabavno in hkrati zelo poučno lutkovno predstavo o majhnem medvedku Kosmatinku, ki ga je zelo mučila lakota. In to tako posebne vrste lakota, ki je ne bi mogla potešiti hruškova kaša, ki mu jo je za kosilo pripravila mamica, ampak samo »pečena piška, čokoladna torta in medica«. Hja, zgodba se je nevarno zapletala, saj je Kosmatinko bil prepričan, da bo kar umrl, če slednjega ne bo dobil, jadikoval je nad tem, kako slabe starše ima, ki ga bodo pustili kar umreti ... nakar so zgodbo nepričakovano razpletle miške, ki so se med Kosmatinkovim spanjem lotile hruškove kaše, ki jo je bila mama skuhala za kosilo.

Otroci in njihovi starši so medtem že pozdravljali svetega Miklavža, ki je med dolgim spremstvom angelov in daril, že prispel v našo cerkev. Prijazno je vse pozdravil in nas nagovoril. Skupaj z njim smo zmolili večerno molitev, zatem pa je vsakega od 170 otrok poklical k sebi in mu izročil darilce.

Potem, ko se je poslovil od naše župnije, se je letos na povabilo organizatorjev odpravil še v mesto, kjer se je udeležil prireditve ob začetku decembrskih praznovanj in ob prižigu prazničnih luči na novem trgu v Zatonu. Zbrane se je zahvalil za trud v mestu in jih vzpodbudil, naj bodo hvaležni za svoje otroke, družine in partnerje, angelčki pa so med zbrane delili suho sadje.

(C) Fotografije in drugi elementi spletne strani so avtorska dela. Izdelava spletne strani